Conducatorii auto romani cu permis categoria B vor avea posibilitatea sa conduca o noua categorie

Conducatorii auto romani cu permis categoria B vor avea posibilitatea sa conduca o noua categorie

12.04.2024

In atentia Senatului a intrat de curand un proiect de act normativ care propune ca soferii romani cu permis de categoria B sa poata conduce si motociclete cu cilindree de maximum 125 cc. Este o schimbare majora in domeniul permiselor de conducere in tara noastra si, daca se aproba, va fi o veste excelenta pentru conducatorii auto care detin categoria B. 

 

Conform datelor furnizate de bwm.ro, detinatorii de permis de conducere categoria B vor putea conduce motociclete cu o cilindree maxima de 125 cm3, conditia fiind sa indeplineasca anumite criterii de varsta si experienta in conducere. Aceasta modificare reprezinta o inovatie cu impact deosebit, deschizand noi orizonturi pentru cei pasionati de motociclete si oferind optiuni suplimentare pentru transport mai flexibil si eficient in mediul urban sau rural.


In conformitate cu proiectul legislativ initiat de deputatii PSD Gabriel Petrea si Alexandru Rotaru, aceasta modificare vine drept rezultat al unei tendinte observate si in alte tari europene, unde legislatia cu privire la obtinerea permisului de conducere categoria A1 cuprinde dispozitii care favorizeaza accesul la aceasta categorie pentru persoanele care detin deja permisul de categoria B.

In mod concret, propunerea legislativa prevede completarea legii circulatiei pe drumurile publice cu un nou articol stabilind ca permisul de conducere eliberat pentru categoria B va fi valabil si pentru conducerea motocicletelor cu o cilindree maxima de 125 cm3, cu o putere maxima de 11 kW si cu un raport putere/greutate de cel mult 0.1 kW/kg, in categoria A1.

 


Soferii auto romani cu permis categoria B vor putea sa conduca o noua categorie!

Te-ar putea interesa si:

FOX RACING, aniversare de 50 de ani

Liderul global pe segmentul de imbracaminte si echipamente motocross si MTB, Fox Racing, celebreaza a 50-a aniversare platind omagiu viziunilor Honor Yesterday, Conquer Today, Invent Tomorrow. Ideea va prinde viata pe parcursul lui 2024 onorand eveni...

Citeste mai mult