CFMOTO 450MT, lansare spectaculoasa in Filipine 

CFMOTO 450MT, lansare spectaculoasa in Filipine 

25.03.2024

Modelul adventure-touring versatil al CFMOTO, 450MT, a fost dezvaluit in premiera la show-ul EICMA de la Milano la sfarsitul anului trecut si acum a avut parte de o lansare extraordinara in Filipine, pe insula El Nido. La eveniment au fost prezenti peste 150 reprezentanti media, invitati si distribuitori. 

 

Pitoreasca insula filipineza a fost cadrul perfect pentru a ilustra meritele si aptitudinile motocicletei 450MT care depaseste limitele touring-ului. Dupa cum Neil Yang a spus in discursul din deschidere, desi modelul a debutat in fata unei audiente impresionante la EICMA, este un lucru deosebit ca la El Nido a fost rasucita acceleratia pentru prima data, iar multe caracteristici si beneficii ale lui 450MT au fost explicate pe larg publicului. 

 

Markus Ferch (Vicepresedinte Vanzari Europa al CFMOTO) si Carles Solsona (Director Design CFMOTO) au ghidat prezentarea lui 450MT si au raspuns intrebarilor legate de modul cum motocicleta CFMOTO va redefini performanta si asteptarile pe segmentul de modele adventure de capacitate medie. Ei au mai vorbit, de asemenea, despre profilul din ce in ce mai popular la nivel international al brandului. 

 

 


„Suntem unul dintre brandurile powersports cu cea mai mare crestere”, a spus Ferch. „Performanta companiei noastre s-a imbunatatit dramatic si aceasta datorita determinarii pentru a materializa viziunea noastra. In toti acesti ani, ne-am angajat sa devenim un brand powersports premiul la nivel global. Urmam o strategie clara de globalizare, electrificare si conectivitate pentru a obtine obiectivele stabilite”. 


„MT, prescurtare pentru ‘multi-function touring’, este linia noastra de motociclete adventure”, a comentat Solsona. „450MT este primul nostru adventure bike din categoria midsize care detine caracteristici deosebite pentru off-road riding. Combina designul fresh cu tehnologia de ultima ora. De la lansarea lui 650MT, prima noastra motocicleta MT in 2016, lineup-ul MT a fost bine primit pe piata, asa ca vom extinde aceasta gama si crea mai multe aventuri pentru utilizatorii de pretutindeni”. 


Inainte de plimbarea de 100 km de urmatoarea zi dupa lansare, oficialii CFMOTO au dorit sa dezvaluie mai multe despre cum 450MT ofera o livrare lina a puterii, dar si un echilibru imbatabil intre greutate si agilitate. La baza sta un standard inalt care garanteaza ca fiecare calatorie continua dupa ce asfaltul se termina. 

 

Participantii la eveniment au avut ocazia sa piloteze motociclete 450MT pe o ruta din care jumatate a fost pe drumuri off-road si prin zone cu mangrove, prin trecatori montane, multe suprafete nepavate si teren dificil, plus multe shimbari de altitudine. Trupa a trecut prin locuri populare precum plaja Duli si varful nordic al Insulei Ligad, prin zona de test CFMOTO PARK (Parcul Natural de Aventura E-Bahay) cu viraje si poteci prafuite pentru a demonstra priceperea off-road a lui 450MT si pentru a verifica daca modelul poate face fata unor conditii diferite. 

 

450MT este un excelent partener pentru bikerii care vor mai mult decat o motocicleta obisnuita. Linia adventure touring MT mai include optiuni de capacitate 650, 700 si 800, plus versiuni ale acestora. 

 

Motorul 449cc este un parallel twin racit cu lichid DOHC cu arbore cotit 270°, oferind 44 CP si un cuplu de 44 Nm la 8500 rpm, tunat pentru cerintele pilotarii off-road. Beneficiaza de injectie BOSCH EFI si vibratii minime. Cadrul trellis dispune de constructia, rigiditatea si geometria ideala. Dimensiunile sasiului ajuta la o greutate de 175 kg (fara plin). Suspensiile KYB ajustabile (furci 41mm, amortizor spate multilink, ambele cu o cursa de 200mm) reprezinta o parte importanta a platformei tehnice in toate conditiile. 


450MT vine cu o garda la sol de 220mm. Saua dintr-o singura piesa are inaltimea de 820mm, putand fi ajustata la 800mm (si cu o optiune de sa 850/870mm ca accesoriu). Jantele cu spite incrucisate 21” pe fata si 18” pe spate vor rezista la impact pentru a continua calatoria catre destinatie. Scaritele sunt montate mai sus. Rezervorul asigura capacitate de 17.5 litri. Parbrizul ajustabil in stil rally protejeaza riderul si displayul curbat TFT arata daca ABS-ul de la BOSCH cu doua canale este sau nu activat. Sistemul de control al tractiunii BOSCH ofera asistenta avansata. Radiatoarele mari, oglinzile pliabile si manerele de marime mare sunt alte trasaturi care sugereaza caracterul offroad la motocicletei. 

 

La nivel de design, 450MT nu se limiteaza la culorile elegante si optiunile grafice. Fiecare panou si fiecare mm al caroseriei a fost gandit pentru a accentua experienta de pilotare. 450MT nu va va abandona in nicio circumstanta. Ese o motocicleta moderna, pregatita pentru rigorile pilotarii. Conectivitatea smart vine prin intermediul aplicatiei CFMOTO RIDE pentru a oferi toate datele necesare - autonomie, acceleratie, viraje, remindere, update-uri OTA si multe altele. 


Dupa plimbarea pe insula El Nido, reprezentantii media au laudat in special setarile si manevrabilitatea 450MT, modul in care motocicleta s-a comportat pe teren stancos si prin mici cursuri de apa. Ergonomia si confortul au fost, de asemenea, apreciate. 

 


La lansarea din Filipine a modelului aventure-touring CFMOTO 450MT au fost prezenti peste 150 reprezentanti media, invitati si dealeri.

Te-ar putea interesa si:

FOX RACING, aniversare de 50 de ani

Liderul global pe segmentul de imbracaminte si echipamente motocross si MTB, Fox Racing, celebreaza a 50-a aniversare platind omagiu viziunilor Honor Yesterday, Conquer Today, Invent Tomorrow. Ideea va prinde viata pe parcursul lui 2024 onorand eveni...

Citeste mai mult