2024 KTM 450 RALLY REPLICA

2024 KTM 450 RALLY REPLICA

14.09.2023

Cu atat de multe necunoscute in peste 1000 kilometri de racing, Raliul Dakar este cea mai dura competitie rally-raid si unul dintre cele mai dificile evenimente sportive din lume; din acest motiv, utilizarea celor mai bune echipamente dezvoltate de cea mai de succes echipa din istoria raliului transforma modelul KTM 450 RALLY REPLICA intr-o alegere de top. 

Raliul Dakar este unul dintre putinele evenimente unde riderii amatori pot concura alaturi de profesionisti. In timp ce noi talente au oportunitatea de a-si demonstra abilitatile, motocicleta dezvoltata de fabrica 450 RALLY REPLICA ofera un echipament similar celui folosit de echipa de uzina. De la motorul KTM 450 cc SOHC pana la triunghiul cu riderul special conceput pentru zilele lungi petrecute in sa si o transmisie cu 6 viteze Pankl, modelul KTM 450 RALLY REPLICA beneficiaza de inginerie de ultima ora si a fost supus unor teste intense de durabilitate. Rideri de uzina, printre care si Kevin Benavides, castigatorul Dakar din acest an, a participat la teste. 

Exista cateva diferente intre modelul replica si varianta Red Bull KTM Factory Racing. KTM 450 RALLY REPLICA, care este un vehicul serios pentru cei care concureaza in competitii nationale si internationale sau in evenimente de aventura precum KTM ADVENTURE RALLY, este o rampa de lansare pentru carierele multor piloti de raliu. Mason Klein, care participa la curse din 2020, a castigat la clasa Rally2 in Campionatul Mondial de Rally-Raid (2022), dupa ce a castigat o etapa anul acesta la Dakar la bordul motocicletei sale KTM. 

KTM 450 RALLY REPLICA este alegerea pentru multi concurenti de succes precum Paolo Lucci si Brad Cox, ambii luptandu-se pentru victorie la categoria Dakar Rally2 in 2023 si participand la diverse raliuri internationale pe parcursul sezonului. Intr-o cursa renumita unde doar sa ajungi la linia de finis este o realizare uriasa, este important sa nu ii uitam pe „razboinicii” Dakar-ului, acei rideri care concureaza in clasa Original By Motul (Malle Moto). In aceasta categorie, riderii se intrec fara asistenta mecanica, iar in jur de 70% dintre ei aleg anual un vehicul KTM Motorcycles, ceea ce dovedeste fiabilitatea solida a lui KTM 450 RALLY REPLICA si pedigriul sau incredibil. 

KTM 450 RALLY REPLICA dispune de componente de ultima ora care au fost concepute pentru conditii extreme in desert si cel mai stancos teren. Cu o greutate minima, ergonomie confortabila si manevrabilitate ridicata, suspensia WP XACT PRO COMPONENTS ofera precizie, performanta consistenta, tractiune si este construita pentru a absorbi orice impact la viteze mari. Unitatea de putere 450 cc este usoara, dar durabila si asigura o livrare optimizata a puterii multumita sistemului de management Keihin si hartilor ECU care au fost rafinate pentru conditiile de rally racing. Transmisia Pankl este aceeasi cu cea utilizata de echipa Red Bull KTM Factory Racing, la fel si cadrul din otel. 

„KTM 450 RALLY REPLICA este o extensie a programului nostru de dezvoltare de fabrica si a fost alegerea a numerosi rideri in incercarea fie numai de a concura in curse precum Raliul Dakar, fie pentru a atinge rezultate apropiate de cele ale profesionistilor. Multi piloti au incredere ca aceasta motocicleta ii va ajuta sa iti atinga obiectivele si a fost dezvoltata in linie cu modelul de succes Red Bull KTM Factory Racing Dakar Rally. Acest model de obicei se vinde foarte rapid si este grozav sa vedem multe modele concurand la raliuri din intreaga lume”, a spus Stefan Huber, Manager Tehnic al KTM Rally.  

2024 KTM 450 RALLY REPLICA – Caracteristici-cheie 

// Model in editie limitata READY TO RACE - 80 de unitati 
// Motor 450 cc SOHC pe injectie cu performanta de neegalat
// Sasiu gandit pentru curse dezvoltat in competitii 
// Furci 48 mm WP XACT PRO 
// Amortizor WP XACT PRO complet reglabil 
// Sistem de evacuare Akrapovič de calitate premium
// Proiectat special pentru competitii cross-country cu multe etape. 


2024 KTM 450 RALLY REPLICA este o motocicleta cu echipamente derivate de fabrica, complet pregatita pentru provocarile raliurilor dure.

Te-ar putea interesa si:

Fantic a anuntat lineup-ul Enduro 2025

Fantic a anuntat gama off-road pentru sezonul 2025, in total 9 modele facand parte din seriile XE Enduro si XX Motocross. Toate aceste dirt bike-uri de ultima ora produse de constructorul italian beneficiaza de update-uri legate de partile din plasti...

CITESTE MAI MULT