Importanta manusilor MTB

Importanta manusilor MTB

12.04.2023

Pasionatii de ciclism montan au toate motivele sa acorde atentie sporita echipamentului de protectie, iar manusile joaca un rol important, oferind mai mult decat confort. In afara faptului ca arata cool, manusile pentru bikeri aduc mai multe avantaje. 

In primul rand, o pereche de manusi bike potrivita ca marime iti poate oferi confortul dorit in timpul mersului cu bicicleta. Captuseala interioara permite amortizarea vibratiilor resimtite in maini prin ghidon. Atunci cand parcurgi mai multi kilometri pe traseul preferat, ca urmare a presiunii exercitate asupra nervilor mediani si ulnari, vei simti furnicaturi, o senzatie de amorteala sau chiar durere, lucru care poate afecta in mod neplacut puterea de prindere si controlul asupra bicicletei. Este esential sa optezi pentru o pereche de manusi care sa-ti asigure confort maxim pentru plimbari lungi. Te sfatuim sa te orientezi catre un producator cunoscut in domeniu, cum ar fi Leatt sau Fox. Specialistii din magazinele ATVRom iti pot indica modelul de manusi bike potrivit nevoilor tale!

In al doilea rand, purtarea manusilor bike iti garanteaza un plus de siguranta in cazul unei prabusiri, prevenind taieturile sau zgarieturile. De asemenea, iti protejeaza mainile de arsuri solare. Pentru ca petreci intreaga zi cu mainile pe ghidon, este esential sa alegi o pereche de manusi din material respirabil, mai ales in sezonul de vara. 

Manusile contribuie, totodata, la aderenta. Din cauza transpiratiei, mainile pot aluneca foarte usor in jurul ghidonului. Purtand manusi bike, mainile vor ramane uscate si te bucuri de o prindere sigura pe ghidon in orice situatie. La fel, manusile sunt de folos in conditii de umiditate ridicata sau in timpul ploii. 

Daca te numeri printre pasionatii sportului care nu vor sa rateze primele ore ale diminetii sau care nu se tem de vremea rece, te poti orienta catre o pereche de manusi cu material izolator incorporat. Astfel de manusi sunt cele speciale de iarna, cu degete, confectionate dintr-un material mai gros. 

Aventura extrema cu un e-mountain bike poate insemna, pe langa distractie si adrenalina, o tensiune excesiva pe maini. De aceea, este deosebit de important sa nu uiti sa porti manusi. 

Manusile MTB au degetele acoperite pentru a te proteja de pietre, crengi si multe alte pericole des intalnite pe traseele de munte. Spre deosebire de modelele purtate de biciclistii de sosea, acestea au captuseala inclusiv pe exteriorul palmei si in partea superioara, livrand protectie extra. In varf, unele modele sunt prevazute cu material conductor electric, asa ca vei putea sa utilizezi GPS-ul, smartphone-ul sau alte dispozitive cu ecran touch. 

In ceea ce priveste compozitia, cele mai comune materiale din care sunt fabricate manusile sunt: poliester, nailon, elastan, piele (sintetica), poliuretan, spuma/gel, neopren, cauciuc, fibre mesh. Cand alegi o pereche de manusi, verifica si sistemul de inchidere! Acesta poate fi de tip bandaj, crestatura in V sau Velcro (carlig si bucla de fixare). 
Un aspect esential este marimea potrivita! Daca nu poti strange degetele in pumn, manusile sunt prea stramte, iar daca se formeaza cute pe palma, inseamna ca sunt largi. 


Poarta manusi MTB de fiecare data cand vrei sa parcurgi cu bicicleta un traseu montan!

Te-ar putea interesa si:

Binder si Miller aduc puncte pentru Red Bull KTM Factory Racing in Runda 2 

Brad Binder s-a clasat pe locul al 4-lea si Jack Miller pe 5 pentru a incheia inca un weekend competitiv MotoGP pentru Red Bull KTM Factory Racing. A fost al doilea Mare Premiu din campanie si doar al cincilea desfasurat pe Circuitul International Al...

Citeste mai mult