CFMOTO Racing PruestelGP, rezultate dupa prima cursa Moto3 din sezon

CFMOTO Racing PruestelGP, rezultate dupa prima cursa Moto3 din sezon

29.03.2023

Marele Premiu TISSOT al Portugaliei s-a incheiat cu bune rezultate pentru CFMOTO, echipa PruestelGP imbarcandu-se, cu mult entuziasm, in a doua sa campanie MotoGP. Riderii Xavi Artigas si Joel Kelso concureaza la categoria Moto3 si s-au clasat pe pozitiile a 8-a si a 9-a in cursa de duminica pe Circuitul International Algarve. 

Pentru prima data in aproape douazeci de ani, MotoGP a dat startul actiunii in Europa. Un Circuit International Algarve plin, cald si insorit a fost scena Marelui Premiu nr. 1 din calendarul 2023 pentru cel de-al 75-lea sezon al Campionatului Mondial FIM si cea mai lunga campanie inregistrata, care incepe in martie si se incheie la sfarsitul lui noiembrie.

CFMOTO este o prezenta noua in competitiile MotoGP, dar aspira la un statut de vedeta. Dupa doua teste inainte de sezon in Spania si Portugalia, echipa CFMOTO Racing PruestelGP spera sa urce in ierarhie in al doilea sau an in „albastru”. Australianul Joel Kelso este un membru nou in echipa, dar si-a aratat potentialul in sesiunea de calificari de sambata. 

Circuitul International Algarve, cunoscut mai mult sub numele „Portimao”, dupa orasul de la malul marii, este una dintre cele mai provocatoare si tehnice piste pentru MotoGP. A aparut pentru prima data pe lista MotoGP in 2020 si a debutat ca deschidere a cortinei Grand Prix-ului datorita Circuitului International Lusail din Qatar – prima etapa traditionala a campionatului din 2007, aflat in curs de renovare.

Ca la orice cursa Moto3, ultimele doua tururi sunt decisive. Cu Kelso disparand in urma si Artigas la atac pe masura ce lupta s-a intensificat, coechipierii au fost despartiti de o zecime de secunda in locurile 8 si 9, iar Artigas a fost doar o zecime de secunda de primii sase. In mod incredibil, ambii erau la doar 1,2 secunde de castigatorul cursei! Joel s-a prabusit dupa o ciocnire nefericita cu invingatorul Daniel Holgado in care s-a ales cu o glezna rupta. 

Punctele si premiile obtinute reprezinta un start decent pentru echipa germana si CFMOTO. Pentru a doua runda, padocul MotoGP se muta peste Atlantic, in Argentina. 

Xavier Artigas: „Sunt destul de incantat dupa prima cursa a sezonului. Stim ce trebuie sa imbunatatim, dar sunt multumit de ritmul avut. Am fost puternic si mai competitiv decat in sezonul trecut”.

Joel Kelso: „Cursa la Portimao a inceput foarte bine. Am reusit sa pastrez prima pozitie pentru cateva tururi. Ritmul a fost rapid si ne-am mentinut in frunte. Spre sfarsitul cursei, grupul a devenit mai nervos din cauza schimbarilor de pozitie, deoarece fiecare lupta pentru victorie. Am terminat pe locul 9, ceea ce este bine, chiar daca voiam mai mult. Sunt foarte trist pentru ca weekendul s-a incheiat cu o ciocnire cu alt rider. M-am accidentat si nu voi participa la cateva curse. Vreau sa revin cat mai repede”. 


Moto3 2023 Grande Premio TISSOT de Portugal

1. Daniel Holgado (ESP) KTM 34:27.061
2. David Muñoz (ESP) KTM +0.160
3. Diogo Moreira (BRA) KTM +0.175
4. Jose Rueda (ESP) KTM +0.206
5. Jaume Masia (ESP) Honda +0.233
8. Xavier Artigas (ESP), CFMOTO Racing PruestelGP +1.137
9. Joel Kelso (AUS), CFMOTO Racing PruestelGP +1.268

Moto3 2023 Grande Premio TISSOT de Portugal Moto3 - clasament

  1. Daniel Holgado (ESP) KTM, 25 points
    2. David Muñoz (ESP) KTM, 20
    3. Diogo Moreira (BRA) KTM, 16
    4. Jose Rueda (ESP) KTM, 13
    5. Jaume Masia (ESP) Honda, 11
    8. Xavier Artigas (ESP), CFMOTO Racing PruestelGP, 8
    9. Joel Kelso (AUS), CFMOTO Racing PruestelGP, 7


CFMOTO Racing PruestelGP a obtinut rezultate bune in prima cursa Moto3 a sezonului, desfasurata pe Circuitul Algarve din Portugalia.

Te-ar putea interesa si:

2024 Red Bull GASGAS Tech3 accelereaza spre sezonul MotoGP

Augusto Fernandez, Pedro Acosta si Red Bull GASGAS Tech3 accelereaza spre sezonul MotoGP 2024. Testele oficiale din presezon au loc in Malaezia si Qatar. Pe 9-10 martie, urmeaza Marele Premiu al Qatar-ului pe circuitul international Lusail. Rid...

Citeste mai mult