2024 Husqvarna FS 450, un supermoto rapid si manevrabil

2024 Husqvarna FS 450, un supermoto rapid si manevrabil

11.05.2023

FS 450 livreaza performanta pura pe circuitele scurte si este alegerea cea mai populara a adevaratilor pasionati de curse Supermoto. Cu un motor SOHC incredibil de versatil care produce o extindere larga a puterii controlabile, aranjamentele interne ale arborelui vin plasate in centrul de greutate ideal pentru a beneficia din plin de manevrabilitate. Sasiul de greutate usoara este un alt atu. Designul cadrului construit cu tehnici de inginerie de ultima ora asigura manevrabilitate extraordinara. FS 450 mentine multiplele optiuni de personalizare electronice si este o motocicleta Husqvarna asamblata cu componente de inalta calitate, in cele mai mici detalii. Noua grafica pe alb, galben si gri este inspirata de mostenirea suedeza a brandului. 

In termeni de motorizare, Husqvarna FS 450 ofera performanta maxima. Motorul de numai 26.8 kg este pozitionat special pentru a centraliza masa, obtinand manevrabilitate superioara si pentru a imbunatati substantial comportamentul anti-squat al sasiului. Service-ul motorului este mai usor fata de generatiile anterioare. 

Cadrul din otel a fost optmizat pentru fiabilitate crescuta si dispune de geometrie avansata si caracteristici de flexiune menite sa asigure un feedback fara precedent catre rider, absorbtia energiei si stabilitate exceptionala in linie dreapta. Cadrul este finisat cu un strat de vopsea premium pe albastru metalic care, in combinatie cu protectiile standard, ofera protectie suplimentara, durabilitate si aderenta in orice conditii. In colectia de Accesorii Tehnice, este disponibil un scut de protectie pentru dotarea suplimentara a lui FS 450. 
Subcadrul din doua piese realizat 60% din poliamida si 40% din aluminiu asigura rezistenta si longevitate, avand o greutate de numai 1.8 kg. 
Clema tripla CNC ofera precizie atent calculata pentru o stabilitate crescuta la orice viteza. 

Caroserie functionala - designul curat, de inspiratie suedeza si ergonomia au fost gandite si concepute pentru a le permite riderilor sa isi valorifice potentialul. Rafinate in decursul a multe ore de teste, punctele de contact si suprafetele din triunghiul riderului sunt pozitionate pentru a imbunatati confortul pe motocicleta. Saua cu profil plat ofera miscare nerestrictionata si dispune de o husa noua de inalta aderenta.  

Ambreiajul hidraulic Brembo de inalta performanta garanteaza uzura uniforma, operare aproape fara mentenanta si actiune perfecta in toate conditiile. 

Jantele negre cu spite 16.5″ si 17″ Alpina sunt usoare si puternice. Anvelopele Metzeler Racetec SM K1 125/75 R420 si 165/55 R420 ofera tractiune, aderenta si agilitate maxima. 

Sistemul de evacuare al lui FS 450 este construit din doua piese si joaca un rol vital in livrarea performantei de top in clasa. Evacuarea este special gandita pentru a fi cat de compacta posibil. Intreg sistemul poate fi scos fara a indeparta amortizorul spate. Silentiatorul are un design scurt si eficient, mutand greutatea mai aproape de centrul de gravitatie si asigurand o putere impresionanta in timp ce mentine zgomotul jos pe cat posibil. Vopseaua neagra subliniaza calitatea sa premium. 

In ceea ce priveste sistemul de racire, radiatoarele din aluminiu de inalta rezistenta reusesc sa canalizeze eficient aerul, in timp ce un termostat intern imbunatateste fiabilitatea. 

Avansuri tehnologice

  • Comutator de harti - vine montat intuitiv pe ghidon si permite activarea functiilor Launch si Traction Control, acces Quickshifter si schimbarea celor doua harti. O componenta usor de operat ce permite modificari rapide ale caracteristicilor motorului in functie de preferintele pilotului si conditiile de circuit. 
  • Quickshift. 
  • Controlul Tractiunii - este marcat prin butonul TC de pe comutator si functioneaza prin analizarea input-ului acceleratiei si a ratei la care cresc turatiile RPM. Daca RPM-ul creste prea repede, sistemul de management al motorului (EMS) inregistreaza o pierdere de aderenta si reduce cantitatea de putere pentru roata spate pentru a asigura tractiune maxima, ceea ce constituie un avantaj semnificativ in conditii alunecoase.

Pentru echiparea suplimentara a lui FS 450, Husqvarna Motorcycles pune la dispozitie o larga selectie de accesorii tehnice: evacuari Akrapovic (Racing, Slip-On, Evolution), roti Factory Racing, protectii pentru discurile de frana, kit aparatori de maini, cabluri auxiliare, contor ore, suport de ghidon pentru smartphone, pompa de aer cu furca. 


2024 Husqvarna FS 450 este un concurent serios pe scena supermoto

Te-ar putea interesa si:

KTM 1390 Super Duke R 2024 - Putere si inovatie in era moderna a motociclismului

KTM 1390 Super Duke R 2024 si varianta EVO livreaza putere si inovatie in era moderna a motociclismuluiKTM redefineste limitele performantei si ale inovatiei prin lansarea lui 1390 Super Duke R 2024 si a variantei EVO, o adevarata capodopera a ingi...

CITESTE MAI MULT